Door: Kenny van Dijk
00:05
12:00
€ 1,49 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Herkenbaar en tijdloos: havermout(pap) is altijd een goed idee! Deze ongekookte variant komt lekker fris uit de koelkast en leent zich daarom perfect voor zomerse dagen. Vul ’s avonds een glas met het havermoutmengsel en zet een nachtje in de koelkast. Varieer vervolgens naar hartenlust met toppings. We geven alvast een voorzetje met pindakaas banaan, tiramisu én cheese cake.
Ingrediënten voor 8 personen
- 360 gr havermout bio
- 75 gr chiazaad raw bio
- 800 ml almonddrink original
- 200 gr vegan roomkaas cream
- 160 gr variatie o.kwark nat
- 300 gr blauwe bessen
- 0,5 st citroenen
Dit zijn de basis ingrediënten uit je keukenkastje:
- gemalen kaneel
- cacaopoeder
- koffiepoeder
- bananen
- pindakaas
- pure chocola
- hagelslag
Bereiding
Cheese cake
- Meng de haver, helft van het chiazaad en 5 gram kaneel en verdeel over de potjes.
- Verdeel de amandeldrink gelijkmatig over de potjes en roer goed door.
- Dek de potjes af en zet in de koelkast voor een nacht.
- Meng de violife en de alpro door elkaar met een beetje rasp van de citroen
- Verwarm de blauwe bessen met de rest van het chiazaad en kook tot "jam".
- Schep de volgende ochtend het mengsel van roomkaas en kwark op de oats.
- Top af met de "jam" en een beetje rasp.
Tiramisu
- Meng haver en chiazaad en verdeel over de potjes.
- Meng 300 gram koffie met de amandeldrink.
- Verdeel de amandeldrink gelijkmatig over de potjes en roer goed door.
- Dek de potjes af en zet in de koelkast voor een nacht.
- Meng de roomkaas en kwark door elkaar met een beetje rasp van de citroen.
- Schep de volgende ochtend het mengsel van roomkaas en kwark op de oats.
- Top af met de cacaopoeder
Pindakaas en banaan
- Maak met een beetje pindakaas een swirl door het potje.
- Snijd 1 banaan in plakken en druk deze tegen de pindakaas swirl in het potje.
- Strooi ook wat hagelslag in het potje.
- Prak een banaan en meng met de haver en chiazaad, verdeel over de potjes.
- Verdeel de amandeldrink gelijkmatig over de potjes en roer voorzichtig door.
- Dek de potjes af en zet in de koelkast voor een nacht.
- Top af met de overige banaan en pindakaas en bestrooi met chocolade.