Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

No waste na de feestdagen

No waste na de feestdagen

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 9 december 2020

Leestijd: 1 minuut

Zo tegen het einde van het jaar staat menig koelkast vol met restjes van een overheerlijk kerstdiner, die gezellige borrelplank of een feestelijke brunch. De volgende recepten zijn geïnspireerd op het gebruiken van kliekjes om verspilling tegen te gaan. Zo bedacht onze culinair adviseur een manier om wild vlees te gebruiken in een wok gerecht, de broccolistronk volledig te benutten én oliebollen te verwerken in een dessert. Een perfecte combi: minder verspilling en langer genieten van de feestmaaltijden!

00:30
Zalmballetjes met spaghetti
Deze simpele maar romige spaghetti is een perfecte manier om restjes van de kerstdagen feestelijk te verwerken. Verwerk overgebleven verse...
Hoofdgerechten
00:30
Winter roerbak
Pepersaus en wildzwijn: klassieke kerst ingrediënten. Maar hoe verwerk je ze in een gerecht zonder die typische ‘kliekjes-dag’ te introduceren? ...
Hollandse pot Hoofdgerechten
00:35
Hete bliksem met stoofschotel
Oud Hollands genieten van deze stamppot hete bliksem met een stoofpotje van groenten en vlees. Perfect voor deze tijd van...
Hollandse pot Hoofdgerechten
00:35
Pasta met broccolisaus
Gooi je de stronk van de broccoli ook altijd weg? Wij wel... Maar dat is helemaal niet nodig! Snijd dunne...
Hoofdgerechten
00:35
Stamppot met tuinkruidenstelen
Peterselie, selderij en bieslook. Tuinkruiden vol smaak die zich perfect lenen voor de stamppot. In plaats van toppings worden ze...
Hollandse pot Hoofdgerechten
00:30
Kip kerrie met rijst
Wist je dat kerrie geen bestaand kruid is? Het is een mengsel van verschillende kruiden die door Europeanen zijn samengevoegd....
Hoofdgerechten
01:00
Jachtschotel
Stukje luxe vlees over? Geen probleem! Verwerk het in deze lekkere ovenschotel die nét dat stukje specialer wordt met biefstuk...
Hollandse pot Hoofdgerechten
00:05
Gebakken oliebollen
Oliebollen over? Verwerk ze in het dessert! Met een bolletje ijs, een snufje kaneel en een toefje slagroom, komen gebakken...
Nagerechten
00:05
Winter scroppino
Oorspronkelijk een Italiaans tussengerecht, maar ook heerlijk als toetje dankzij de zoete smaak. Lekker fris en eiwitrijk dankzij yoghurtijs en...
Nagerechten

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 x feestelijke desserts
3 x feestelijke desserts

Kerstmenu 3-gangen
Kerstmenu 3-gangen

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl