Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

De zee op je bord

De zee op je bord

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 6 juni 2025

Leestijd: 2 minuten

Lees meer over dit onderwerp in ons magazine

Bij Adri en Zoon uit Yerseke draait alles om liefde voor de zee en het leveren van superieure kwaliteit. Er wordt ingekocht op alle Europese visafslagen.

Vis van Adri en Zoon is géén standaard vis: je krijgt er Zeeuwse trots en generaties aan kennis en vakmanschap bij. Adri Bruijnooge III: “Mijn opa begon in 1983 met een karretje mosselen achter een auto. Inmiddels zijn we een familiebedrijf met ruim 200 medewerkers en hebben we 14 vrachtwagens rondrijden. We leveren wereldwijd een totaalpakket aan vis, schaal- en schelpdieren, zeegroenten, visolie en non-food items zoals mosselpannen, oestermessen en kreeftenkrakers. Hele vissen, gefileerd, in diepvriesporties: we bieden het allemaal.”

Pand in IJsland
De visgroothandel koopt dicht bij de bron en heeft langdurige samenwerkingen met leveranciers en klanten. “Wij zijn heel streng op versheid en hygiëne, alles moet topkwaliteit zijn. Daarom kopen klanten vis bij ons. Sinds een paar jaar hebben we ook een eigen pand in IJsland. Daar kopen we op de afslagen kabeljauw, roodbaars, koolvis en schelvis in. Uit Noorwegen halen we ook kabeljauw en zalm, uit Turkije zeebaars en doradefilet. Vijf dagen in de week komen verse oesters uit Frankrijk binnen. En mosselen halen we rechtstreeks van de kweker bij Neeltje Jans, met het kwaliteitskeurmerk Zeker Zeeuws. Zo weten klanten dat de mosselen zuiver en duurzaam zijn gekweekt. Sowieso staan wij voor duurzaam en respectvol vissen – met technieken om bodemschade te voorkomen – en verantwoord kweken.”

100 kilo heerlijke zalm
De hele familie zet zich met hart en ziel in voor het bedrijf. We zijn in ons gezin allemaal commercieel gedreven met daarnaast ieder een eigen expertise. Van inkoop, verkoop en het ambacht van fileren tot het optimaliseren van onze organisatie.” Adri III vindt het geweldig om dagelijks dagverse producten van topkwaliteit te verkopen. Die komen op menu’s van sterrenrestaurants, in viskramen en supermarkten. We zien ze terug op Instagram, klanten sturen foto’s of zeggen: ‘doe mij nog eens 100 kilo van die heerlijke zalm’.

Toen ik in Domburg trouwde, hadden we zelf tong aangeleverd. Het is een bijzonder gevoel om je eigen product te eten als je uit eten gaat – dat geeft echt een kick. Mijn favoriet? Mosselen, met mosselgroenten: heerlijk puur. En een echte aanrader is schelvisfilet – een onderschat visje, maar ontzettend smaakvol."


Uit Served 2 2025.

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl