Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Weekmenu: Proef de herfst

Weekmenu: Proef de herfst

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 12 september 2022

Leestijd: 1 minuut

Zodra de oogsttijd is aangebroken, laat de natuur zich van zijn lekkerste kant zien. Deze zeven gerechten vormen samen een kleurrijk menu en in deze korte blog leggen we uit waarom dat zo gezond is.

Dit is de tip van het seizoen voor het creëren van een gezond weekmenu: maak gebruik van groenten in alle kleuren van de regenboog. Groenten en fruit krijgen hun prachtige kleuren als ze klaar zijn voor de oogst. Uit onderzoek is gebleken dat elke kleur eigen positieve effecten heeft op onze gezondheid. Elke kleur bevat namelijk verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Door zo veel mogelijk kleuren te combineren in je menu, krijg je dus een gevarieerd palet aan voedingsstoffen binnen. Hoe kleurrijker je bord, hoe gezonder de maaltijd. 

Laat je inspireren door onze kleurrijke gerechten en kies dagelijks voor andere componenten en andere kleuren voor je gerecht. Probeer afwisseling te krijgen in de hoofdcomponenten, door te selecteren op kleur. Zo krijgen jouw cliënten, patiënten of bewoners veel meer verschillende voedingsstoffen binnen. Ga dus elke dag voor een regenboog op het bord; gezond, gezellig én smakelijk! 

zondag

00:45
Plantaardige slavink
Vier de nazomer met een heerlijke schotel van Roseval aardappelen, gepofte tomaatjes, harissa en gegrilde groenten. Een verrukkelijke combi van...
Hoofdgerechten

maandag

00:45
Oranje van onder tot boven
Zoete aardappelen geven smaak, kleur en beleving aan een gerecht en zitten vol goede voedingsstoffen, zoals vitamine A, natrium en...
Hoofdgerechten

dinsdag

00:20
Creamy maïs soep
Trakteer jouw gasten op een verrukkelijke seizoenssoep van maïs, kikkererwten, kurkuma, tomaatjes en vegan kipstukjes. Een maaltijdsoep vol gezonde smaakmakers,...
Hoofdgerechten Tussendoortjes Voorgerechten

woensdag

00:45
Groener dan groen
Hoe mooier het gerecht, des te groter de eetlust. Wat dat betreft speel je met gekonfijte artisjokbloem, geroosterde romanesco (torentjesbloemkool)...
Hoofdgerechten

donderdag

00:18
Blueberry oats met banaan
Blauwe bessen zijn een bron van vitamines, vezels en antioxidanten. Inclusief banaan, havermout, pindakaas en amandelmelk tover je een heerlijk...
Tussendoortjes Voorgerechten Ontbijt

vrijdag

00:45
Paarse blikvanger
Weinig aardappels zijn zo lekker (en gezond!) als de truffelaardappel. Bovendien is hij met zijn paarse voorkomen een vrolijke verschijning...
Hoofdgerechten Plantaardig

zaterdag

00:25
Rainbow salade
Gekleurde ingrediënten nodigen uit om te eten. Serveer daarom eens een ‘rainbow salade’ van radijsjes, rodekool, spinazie, maïskorrels, winterpeen, edamame...
Lunch

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl