Door: Kenny van Dijk
00:15
00:50
€ 0,86 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Abrikoos is een geweldige smaakmaker in cakes, en al helemáál met yoghurt, vanille en amandelschaafsel. Spatel stukjes gedroogde en gewelde abrikoos door het beslag en strooi voor het bakken de amandel eroverheen. Tip: geef deze heerlijke, luchtige cake een frisse finishing touch met een glazuur van ingekookte limoenrasp, limoensap en poedersuiker.
Ingrediënten voor 8 personen
- 180 gr abrikozen (gedroogd en geweld)
- 180 ml sojadrink (ongezoet)
- 10 ml appelazijn
- 200 gr kristalsuiker
- 100 gr kwark naturel (plantaardig)
- 80 ml olijfolie tradition.
- 15 gr vanille extract bourbon
- 220 gr patentbloem
- 100 gr amandelmeel
- 20 gr bakpoeder
- 2 gr zeezout
- 10 gr hazelnoten
- 60 gr poedersuiker
- 10 gr amandelschaafsel
- 0,01 st limoen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 tot 180°C, afhankelijk van je oven. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Meng de sojamelk met de appelazijn en laat dit 5 minuten staan.
- Voeg de suiker, yoghurt, olijfolie en het vanille-extract toe en meng goed.
- Meng in een aparte kom de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer voorzichtig tot een beslag.
- Spatel de stukjes abrikoos door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en strooi het amandelschaafsel erover.
- Bak de cake 40 tot 45 minuten op 180°C, tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
- Rasp de limoen en pers het sap uit.
- Meng het limoensap en de rasp met de poedersuiker tot een glazuur van de gewenste dikte.
- Werk de afgekoelde cake af met het limoenglazuur.