Broccoli 'kluif'

Broccoli 'kluif'

Door: Kenny van Dijk

00:30

00:10

€ 1,86 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een geweldige truc om de looks van een kippenpoot na te bootsen, is het gebruik van rijstpapiervellen. Wel de vellen, wikkel ze om de broccoli en serveer een ware broccoli kluif. Verrassend lekker en zeer geschikt om het weekend mee in te luiden!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 st broccoli
  • 25 gr rijstpapier
  • 40 gr kipkruiden natriumarm
  • 20 ml bakboter bakken & braden
  • 400 gr rode kidneybonen
  • 400 gr edamame bonen gepeld
  • 200 gr mango
  • 20 gr koriander
  • 40 gr rode ui zoetzuur
  • 40 ml oliva verde chipotle
  • 400 gr krokante mais
  • 5 gr bouillon chicken
  • 0,5 st sla rood

Bereiding

  1. Kook 1 dl water met de chickenísh bouillon en laat afkoelen.
  2. Snijd het kontje van de broccolisteel. Snijd de steel schoon en snijd hem in.
  3. Blancheer de broccoli 2 minuten en spoel koud. Laat goed uitlekken en strooi de helft van de kruiden over de broccoli.
  4. Wel het rijstpapier (vel voor vel) in de bouillon tot zacht en pak de broccoli in maar houd de steel vrij.
  5. Leg de broccoli aan de kant en begin met de salade.
  6. Spoel de kidneybonen af, laat de mais en de sojabonen ontdooien.
  7. Meng de koriander, rode ui zoetzuur en de oliva verde door de bonen.
  8. Snijd de rode sla in stukken.
  9. Smeer het rijstpapier in met de bakboter en strooi de kruiden er overheen.
  10. Bak de broccoli in de pan tot mooi bruin.
  11. Meng de sla door de bonen en serveer onder de broccoli "kluif".

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen