Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Camembert met zoetzure pruim en salade

Camembert met zoetzure pruim en salade

Door: Kenny van Dijk

00:10

01:30

€ 3,02 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Camembert met tijm uit de oven: kan het nog zomerser? Jazeker, door de warme kaas te serveren bij een zoetzure pruimcompote en een salade van rucola, roodlof, geroosterde bietjes, hazelnoot en balsamico. Lekker met warm (donker) brood, perfect bij de kaas en compote!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 480 gr camembert pere eugene
  • 80 gr pruimen zonder pit
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 20 gr agavesiroop 
  • 400 gr roodlof
  • 250 gr rucola (gewassen)
  • 20 ml glaze balsamico
  • 40 gr hazelnoten 
  • 160 gr geroosterde bieten
  • 160 gr gele bietjes sousvide
  • 400 gr pain d'antan rosette meerzaden 
  • 10 gr tijm
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Ontdooi het brood. 
  2. Kook de wijnazijn en agavesiroop op en voeg de pruimen toe. Laat even afkoelen. 
  3. Bak het brood af en zet aan de kant.
  4. Snijd een ruitvorm in de bovenlaag van de camembert en en voeg de tijm toe.
  5. Bak de camembert in de oven op 200 graden gedurende 8 tot 10 minuten.
  6. Snijd de onderkant van de roodlof en meng met de rucola, hazelnoten en de glaze balsamico. 
  7. Snijd de bietjes klein en meng door de salade. 
  8. Serveer de camembert met salade en stukjes brood.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl