Door: Kenny van Dijk
00:10
01:30
€ 3,02 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Camembert met tijm uit de oven: kan het nog zomerser? Jazeker, door de warme kaas te serveren bij een zoetzure pruimcompote en een salade van rucola, roodlof, geroosterde bietjes, hazelnoot en balsamico. Lekker met warm (donker) brood, perfect bij de kaas en compote!
Ingrediënten voor 8 personen
- 480 gr camembert pere eugene
- 80 gr pruimen zonder pit
- 40 ml rode wijn azijn
- 20 gr agavesiroop
- 400 gr roodlof
- 250 gr rucola (gewassen)
- 20 ml glaze balsamico
- 40 gr hazelnoten
- 160 gr geroosterde bieten
- 160 gr gele bietjes sousvide
- 400 gr pain d'antan rosette meerzaden
- 10 gr tijm
Bereiding
- Ontdooi het brood.
- Kook de wijnazijn en agavesiroop op en voeg de pruimen toe. Laat even afkoelen.
- Bak het brood af en zet aan de kant.
- Snijd een ruitvorm in de bovenlaag van de camembert en en voeg de tijm toe.
- Bak de camembert in de oven op 200 graden gedurende 8 tot 10 minuten.
- Snijd de onderkant van de roodlof en meng met de rucola, hazelnoten en de glaze balsamico.
- Snijd de bietjes klein en meng door de salade.
- Serveer de camembert met salade en stukjes brood.