Door: Kenny van Dijk
00:25
00:10
€ 2,26 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Met deze trend uit de horeca zetten we tegenpolen tegenover elkaar: hartig en zoet, krokant en zacht. Hét juiste balans maakt de chicken and waffles zó onwijs lekker. Velen receptenschrijvers vullen dit duo vaak aan met zoete toppings. Met dit recept in nacho style gaan wij de hartige kant op. We gebruiken groene groentes, guacamole en een kaassaus. Maar de zoete mais ribs en honing-gezoete marinade brengen het geheel weer terug in balans.
Ingrediënten voor 8 personen
- 640 gr kippendij in tempura gebakken
- 40 ml honey glaze marinade
- 640 gr baked greenz pompoen
- 160 gr guacamole (extreme supreme)
- 8 gr koriander
- 40 ml romige saus met kaassmaak
- 8 st mais ribs
- 200 gr tomaten cherry mix
- 40 gr baby spinazie
Bereiding
- Bak de wafels in een wafelijzer of als pannenkoeken in een pan van het Baked Greenz beslag.
- Snijd de wafels in driehoekjes (in nacho formaat).
- Bak de kip, mais ribs en de nacho-wafels in de oven krokant op 180 graden gedurende 8 minuten.
- Smeer de glaze over de kip en mais en bak voor 3 minuten in de oven.
- Bedek de bodem van een schaal met nacho-wafels, leg daarop de kip (in stukken gesneden).
- Top af met guacamole, tomaatjes en spinazie.
- Gebruik de mais ribs, kaassaus en koriander als laatste toppings.