Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,88 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Ook deze gevulde Mexicaanse bonensoep staat binnen no-time op tafel. De plantaardige soepballetjes zijn al voorgegaard en hoeven alleen nog maar aangebakken te worden. Lekker om de soep te serveren met tortilla’s erbij.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr Mexicaanse bonenschotel
- 400 gr soepballetjes
- 2000 ml tomatenblokjes
- 30 gr groentebouillon
- 4 st tortilla wrap volkoren (extra large)
- 80 gr krulvermicelli
- 20 gr groene jalapeno peperschijfjes
- 80 ml kookroom (plantaardig)
- 20 gr knoflook (grof gehakt)
- 100 gr uienblokjes
- 40 gr peperpuree rood
- 20 gr komijn (gemalen)
Bereiding
- Bak de soepballetjes in de oven of in een pan rondom bruin.
- Fruit de knoflook, ui en rode peper in wat olie aan en voeg kort de komijn toe.
- Voeg de tomaten, bonen, groentebouillon en 1 liter water toe.
- Breng de soep aan de kook en voeg de vermicelli toe.
- Pureer de plantaardige room en jalapeño met een staafmixer tot een glad mengsel en zet opzij.
- Voeg de gebakken soepballetjes toe aan de soep en laat nog even zachtjes pruttelen.
- Snijd de wraps in punten en bak of rooster ze licht.
- Serveer de soep in kommen, garneer met een lepel van de jalapeñoroom en leg de tortilla’s ernaast.