Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Chili bean soep

Chili bean soep

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,88 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ook deze gevulde Mexicaanse bonensoep staat binnen no-time op tafel. De plantaardige soepballetjes zijn al voorgegaard en hoeven alleen nog maar aangebakken te worden. Lekker om de soep te serveren met tortilla’s erbij.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr Mexicaanse bonenschotel
  • 400 gr soepballetjes
  • 2000 ml tomatenblokjes
  • 30 gr groentebouillon
  • 4 st tortilla wrap volkoren (extra large)
  • 80 gr krulvermicelli 
  • 20 gr groene jalapeno peperschijfjes 
  • 80 ml kookroom (plantaardig)
  • 20 gr knoflook (grof gehakt)
  • 100 gr uienblokjes 
  • 40 gr peperpuree rood
  • 20 gr komijn (gemalen)
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Bak de soepballetjes in de oven of in een pan rondom bruin.
  2. Fruit de knoflook, ui en rode peper in wat olie aan en voeg kort de komijn toe.
  3. Voeg de tomaten, bonen, groentebouillon en 1 liter water toe.
  4. Breng de soep aan de kook en voeg de vermicelli toe.
  5. Pureer de plantaardige room en jalapeño met een staafmixer tot een glad mengsel en zet opzij.
  6. Voeg de gebakken soepballetjes toe aan de soep en laat nog even zachtjes pruttelen.
  7. Snijd de wraps in punten en bak of rooster ze licht.
  8. Serveer de soep in kommen, garneer met een lepel van de jalapeñoroom en leg de tortilla’s ernaast.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl