Door: Kenny van Dijk
00:10
00:05
€ 4,07 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze TikTok-sensatie brengt verkoeling in de zomer. De rode pomodori worden namelijk bevroren over de burrata geraspt, als granité. De basilicumolie, balsamico-crème, zwarte olijfjes en kruidige caponata maken het (perfecte) plaatje helemaal compleet!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr caponata
- 800 gr burrata
- 180 gr tomaat pomodori
- 20 ml Balsamicocrème met basilicumsmaak
- 40 ml panzanella tomaten dressing
- 160 gr rucola (gewassen)
- 0,1 dj basil cress van Koppert Cress
- 5 gr gedroogde zwarte olijfstukjes
- 5 ml olie basilicum
Bereiding
- Vries de tomaten minimaal 5 uur in.
- Roer de caponata los zodat deze mooi smeuïg wordt.
- Meng de rucola met de panzanella en schep de caponata er voorzichtig doorheen.
- Leg de burrata op de salade en maal er verse zwarte peper over.
- Schaaf de bevroren tomaat met een fijne microplane bovenop de burrata tot er een soort tomatenschaafijs ontstaat.
- Maak het gerecht af met een drizzle van olijfolie, wat cress en een beetje zwarte olijven crumble.