Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Frozen Tomato Burrata

Frozen Tomato Burrata

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:05

€ 4,07 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze TikTok-sensatie brengt verkoeling in de zomer. De rode pomodori worden namelijk bevroren over de burrata geraspt, als granité. De basilicumolie, balsamico-crème, zwarte olijfjes en kruidige caponata maken het (perfecte) plaatje helemaal compleet!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr caponata 
  • 800 gr burrata
  • 180 gr tomaat pomodori
  • 20 ml Balsamicocrème met basilicumsmaak
  • 40 ml panzanella tomaten dressing
  • 160 gr rucola (gewassen)
  • 0,1 dj basil cress van Koppert Cress
  • 5 gr gedroogde zwarte olijfstukjes 
  • 5 ml olie basilicum
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Vries de tomaten minimaal 5 uur in.
  2. Roer de caponata los zodat deze mooi smeuïg wordt.
  3. Meng de rucola met de panzanella en schep de caponata er voorzichtig doorheen.
  4. Leg de burrata op de salade en maal er verse zwarte peper over.
  5. Schaaf de bevroren tomaat met een fijne microplane bovenop de burrata tot er een soort tomatenschaafijs ontstaat.
  6. Maak het gerecht af met een drizzle van olijfolie, wat cress en een beetje zwarte olijven crumble.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl