Kabeljauw shakshuka

Kabeljauw shakshuka

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Het bekende gerecht van eieren gegaard in tomatensaus, in een ander jasje! Deze keer garen we kabeljauw in een rijke saus van tomaat, paprika, ui, granaatappel en Arabische kruidenmix. Lekker met een bordje parelcouscous, zoete aardappel en boerenkool ernaast.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 680 gr kabeljauwfil met vel msc
  • 300 gr shakshuka saus
  • 560 gr parelcouscous
  • 400 gr boerenkool porties
  • 40 gr granaatappelpitten
  • 2 st zoete aardappelen

Bereiding

  1. Portioneer de kabeljauw door de stukken te halveren.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in brunoise.
  3. Schep de shakshuka saus in een pannetje of ovenschaal, leg de kabeljauw op de saus en zet voor 10 tot 15 minten in de oven op 180 graden.
  4. Kook de parelcouscous 15 minuten in ruim water met groentebouillon. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel en boerenkool toe.
  5. Giet de parelcouscous af en serveer met de granaatappelpitten.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen