Door: Kenny van Dijk
00:20
00:30
€ 3,89 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Culinaire adviseur Kenny werd voor dit gerecht geïnspireerd door de populaire Japanse kip katsu: gepaneerde stukjes kip met een kruidige saus. Maar in dit recept doen we het nét even anders. We gebruiken namelijk krokante popcorn chick’n met zilvervliesrijst, een salade van kleurrijke groenten en een romige saus van appel, kokosroom, sojasaus en Oosterse kruiden.
Ingrediënten voor 8 personen
- 720 gr vegan popcorn kip
- 40 gr kerriepuree
- 10 gr kurkuma
- 10 gr bouillon chicken
- 400 ml kokosroom
- 40 ml sojasaus (minder zout)
- 3 st appel elstar/jonagor
- 10 gr gember wok
- 600 gr wortel blokjes
- 200 gr witte uienblokjes
- 900 gr komkommer
- 200 gr pickled rettich kurkuma
- 80 gr sexy sauerkraut (zuurkool)
- 1 bj bosuitjes
- 600 gr zilvervliesrijst
Bereiding
- Fruit de uien met de gember wok en de helft van de wortel.
- Snijd de appel in blokjes en voeg samen met de kerrie en kurkuma toe aan de pan.
- Kook met de kokosroom en de sojasaus gaar en pureer (kook zachtjes verder in).
- Bak de kip popcorn in de oven.
- Kook de rijst en voeg de andere helft van de wortels de laatste 5 minuten toe.
- Snijd de bosui in stukken van 3 cm en de komkommer in schuine repen.
- Meng de sauerkraut, pickled rettich kurkuma, lente ui en komkommer als een salade.
- Serveer de saus als een spiegel op het bord, leg de rijst daar met de salade naast.
- Leg de kip popcorn op de saus en serveren maar.