Kervelsoep met flatbread

Kervelsoep met flatbread

Door: Kenny van Dijk

00:40

€ 1,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een Utrechts recept uit de oude doos. Hoewel kervel tegenwoordig bijna niet meer gegeten wordt, is deze soep een feest van herkenning voor oudere cliënten en patiënten. Het kruid heeft qua looks iets weg van peterselie, en komt wat smaak betreft meer in de buurt van anijs. Serveer deze soep als eetlustopwekker en vitamine C booster vol nostalgie.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 gr kervel
  • 450 gr prei 
  • 1050 gr aardappel blokjes
  • 150 gr volkorenmeel
  • 30 gr bakpoeder
  • 5 gr nootmuskaat gemalen
  • 8 gr geroosterde kikkererwten
  • 20 gr daslook pesto
  • 20 gr mosterdzaad gefermenteerd
  • 40 gr groentebouillon

Bereiding

  1. Kook 750 gram aardappel gaar, stoom droog en maak er puree van. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de prei fijn en houd 150 gram apart.
  3. Bak de overige 300 aardappels samen met 300 gram prei aan. Blus af met 2 liter water en kook gaar.
  4. Meng de puree van aardappel met het volkorenmeel, bakpoeder, 150 gram prei, nootmuskaat en evt peper en zout tot een deeg.
  5. Verdeel het deeg in 8 bollen en rol deze plat tussen 2 bakpapiertjes.
  6. Bak de broodjes in een anti-aanbakpan op de papiertjes en bak deze in 2 tot 4 minuten gaar.
  7. Voeg de helft van de kervel toe aan de soep en pureer deze.
  8. Snijd de overige kervel fijn en roer deze nog door de soep.
  9. Schenk de soep in en garneer met de pesto en de mosterdzaad.
  10. Serveer de flatbread naast de soep.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen