Door: Kenny van Dijk
00:20
00:45
€ 2,95 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Kimchi is een krachtige smaakmaker uit de Koreaanse keuken; ideaal als hoofdingrediënt in een plantaardige burger. Beleg de burger met een spread van silken tofu, sla, kimchi en komkommerslierten en serveer die met een salade van zoete aardappel en kerrie.
Ingrediënten voor 8 personen
- 140 gr kimichi burger
- 8 st bol mais volkoren
- 1 st sla
- 20 gr kimchi
- 100 gr gebakken ui
- 200 gr stevige tofu
- 800 gr pure piepers&kerrie
- 200 gr komkommer
- 60 ml zonnebloemolie
Bereiding
- Laat de broodjes en de burgers ontdooien.
- Bak de broodjes 6 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Bak de burgers 3 minuten per kant in een pan.
- Pureer de tofu met een beetje vocht van de kimchi en voeg al mixend druppelsgewijs olijfolie toe tot een romige saus.
- Was de sla en schil de komkommer in dunne linten.
- Smeer de onderkant van elk broodje in met de tofusaus.
- Leg de sla erop, gevolgd door de burger.
- Top af met kimchi en komkommerslierten.
- Smeer de bovenkant van het broodje in met gebakken uitjes.
- Serveer met een portie aardappelsalade.