Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Mosselen in currysaus

Mosselen in currysaus

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:20

€ 3,97 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In juli begint officieel het mosselseizoen. In dit verrassende gerecht voorzie je de Zeeuwse mossel van een Thaise twist. De zilte smaak combineert geweldig met de zoet-pittige saus van curry en kokos. De rijst is op smaak gebracht met citroengraspuree en koriander.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr mosselen 
  • 90 gr thai red curry
  • 800 ml kokosnootmelk 
  • 20 gr citroengraspuree
  • 600 gr zilvervliesrijst
  • 1600 gr bami- en nasigroenten (gesneden) 
  • 40 gr koriander (gesneden)
  • 80 gr uien gebakken
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Spoel de mosselen grondig in stromend koud water.
  2. Kook de rijst samen met de citroengraspuree tot deze gaar is.
  3. Verwarm de mosselpan en bak de rode currypasta kort aan.
  4. Voeg de mosselen, groenten en kokosmelk toe.
  5. Kook de mosselen met het deksel op de pan en schud ze tijdens het koken een paar keer goed om.
  6. Meng de gesneden uien en koriander door de gekookte rijst.
  7. Serveer de rijst naast de mosselen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl