Door: Kenny van Dijk
00:15
00:20
€ 3,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
In juli begint officieel het mosselseizoen. In dit verrassende gerecht voorzie je de Zeeuwse mossel van een Thaise twist. De zilte smaak combineert geweldig met de zoet-pittige saus van curry en kokos. De rijst is op smaak gebracht met citroengraspuree en koriander.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr mosselen
- 90 gr thai red curry
- 800 ml kokosnootmelk
- 20 gr citroengraspuree
- 600 gr zilvervliesrijst
- 1600 gr bami- en nasigroenten (gesneden)
- 40 gr koriander (gesneden)
- 80 gr uien gebakken
Bereiding
- Spoel de mosselen grondig in stromend koud water.
- Kook de rijst samen met de citroengraspuree tot deze gaar is.
- Verwarm de mosselpan en bak de rode currypasta kort aan.
- Voeg de mosselen, groenten en kokosmelk toe.
- Kook de mosselen met het deksel op de pan en schud ze tijdens het koken een paar keer goed om.
- Meng de gesneden uien en koriander door de gekookte rijst.
- Serveer de rijst naast de mosselen.