Door: Kenny van Dijk
00:10
02:00
€ 2,69 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Pistache is razend populair, maar deze ijscreatie heeft nog méér te bieden. Avocado, banaan en spinazie vormen samen een romige basis vol levendige kleuren en zachte smaken. Voeg daar de pistachenoten, rozenblaadjes en een laagje chocolade aan toe, en je creëert een gelaagde ice bar die één en al luxe uitstraalt. Romig, knapperig, bloemig, nootachtig. Zout en zout tegelijk. Als een tussendoortje waar je nooit genoeg van krijgt.
Ingrediënten voor 8 personen
- 120 gr pistachenoten (gepeld en rauw)
- 400 gr bananschijfjes iqf
- 200 gr avocadoblokjes
- 200 gr callets puur
- 1 be eetbare rozenblaadjes
- 200 gr spinazie (gewassen)
Bereiding
- Pureer de avocado, bananen en spinazie tot een glad mengsel. Voeg op het laatst de helft van de pistachenoten toe.
- Bekleed een platte schaal met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
- Laat minimaal 1 uur opstijven in de vriezer.
- Smelt de chocolade en laat kort afkoelen.
- Hak de rest van de pistachenoten grof.
- Giet de gesmolten chocolade over het ijsmengsel en strijk glad.
- Strooi de noten, rozenblaadjes en eventueel wat zeezout over de nog zachte chocolade. Zet terug in de vriezer.
- Snijd in blokken als het ijs iets zachter is dan diepgevroren.