Door: Kenny van Dijk
00:15
00:05
€ 3,65 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze eigentijdse versie van de klassieke Caesar salad viert de aphrodisiac-kracht van pastinaak, die al door de Grieken en Romeinen werd gewaardeerd. Gecombineerd met plantaardige spek, een zijdezachte tofu dressing en gedroogde wakame zorgt deze salade voor een zoete verleiding.
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 st little gem (sla)
- 600 gr Root rizzies - pastinaak pops
- 80 gr vegan bacon plakjes
- 349 gr nama tofu
- 40 gr kappertjes non pareilles
- 20 gr grove dijonmosterd
- 10 ml citroensap
- 25 gr edelgistvlokken
- 40 gr walnoten (gepeld)
- 80 gr gedroogde cherry tomaten
- 80 gr croutons knoflook
- 8 gr gedroogde nori
- 0,5 st shiso purple
Bereiding
- Bak de root rizzies in de oven op 220 graden gedurende 12-15 minuten en de bacon plakjes voor 5 minuten tot ze lekker krokant zijn.
- Blend de tofu met de helft van de kappertjes, mosterd, citroensap, gedroogde nori en edelgistvlokken tot een gladde dressing (gebruik eventueel een scheutje water).
- Snijd de little gem tot losse blaadjes.
- Meng de rest van de kappertjes, tomaatjes, walnoten en sla met de dressing.
- Snijd de rizzies in stukjes en leg dit op de salade.
- Garneer met de bacon plakjes, de croutons en de shiso purple.