Snijbonen, op vel gebakken witvis en gestampte aardappelen

Snijbonen, op vel gebakken witvis en gestampte aardappelen

Door: Bonduelle

00:30

00:30

€ 2,52 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De combinatie van witte bonen en snijbonen worden ook wel ‘blote billetjes in het gras’ genoemd. Een echte klassieker! Door de frisse smaak is deze stamppot ook lekker met vlees te combineren.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 gr hollandse snijbonen van Bonduelle
  • 500 ml witte bonen van Bonduelle
  • 1000 gr aardappelbonken
  • 1000 gr zeebaarsfilet met vel geportioneerd
  • 200 ml bakboter bakken&braden 
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 30 gr dille
  • 0,1 dj affilla cress
  • 0,1 st shiso purple

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in voldoende gezouten water. Stamp grof en breng ze op smaak met ½ van de olijfolie, peper en zout.
  2. Snijd de witvisfilets in aan de velzijde, breng aan beide zijden op smaak met peper en zout. Verhit ½ van de vetstof in een pan en bak de witvisfilets tot gewenste garing.
  3. Snijd de dille grof. Verhit de resterende vetstof en verwarm de snijbonen en witte bonen. Breng op smaak met dille, peper en zout.
  4. Serveer de bonen samen met de gestampte aardappelen en gebakken witvisfilet.
  5. Maak het geheel af met enkele takjes cress en verse dille.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen