Zeebaars met steak tartaar marinade

Zeebaars met steak tartaar marinade

Door: Frank Broenink

00:10

00:20

€ 5,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een restaurantwaardig gerecht met een restaurantwaardige opmaak! Met zeebaars en tomaat in steak tartaar marinade, gegrilde asperges en een Hollandaisesaus steelt dit gerecht de show in én buiten de keuken.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 960 gr zeebaarsfilet met vel asc
  • 160 ml steak tartaar marinade
  • 900 gr tomaten c klein
  • 350 ml boter hollandaise
  • 40 ml tomatenpuree 28-30%
  • 440 gr asperges tips groen

Bereiding

  1. Snijd de tomaatjes doormidden en snijd eventueel iets van de onderkant af zodat ze allemaal blijven staan.
  2. Besmeer de tomaatjes met de steak tartaar marinade en gaar ze voor 5 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  3. Zet de tomaat apart. Voeg een klein beetje van de steak tartaar marinade toe aan de vis en gaar in 8 minuten in de oven af.
  4. Ontzuur de tomatenpuree in een droge pan. Meng dan met de Hollandaisesaus. Zet het daarna au bain marie warm (in een bekken of in een siphon).
  5. Grill de asperges even op de grill.
  6. Schep de vis netjes op een bord. Leg de asperges er bovenop en maak het af met de saus.
  7. Serveer eventueel met puree of kriel uit de oven.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen