Met steenvruchten geef je een zomerzoete twist aan jouw gerechten. Maar er is méér om vrolijk van te worden; van de uitgesproken kleuren tot een flinke dosis gezondheid.
Steenvruchten danken hun naam aan de harde pit in het vruchtvlees. De bekendste steenvruchten zijn kers, abrikoos, pruim, perzik, mango en nectarine. Slechts weinig mensen kunnen weerstand bieden tegen de zoete smaak en de vlezige bite van deze veelzijdige zomervruchten. We eten ze uit de hand, in onze cakes en taarten, in desserts, salades, wraps en meer. Rauw, gedroogd, gepureerd of gegrild. Door perziken en nectarines te grillen (in de oven of de barbecue), gaan de natuurlijke suikers karamelliseren en worden ze nóg zoeter. Erg lekker in bijvoorbeeld yoghurt of salades! Over de gezonde effecten van steenfruit kunnen we kort zijn; deze vruchten zitten boordevol vezels en vitamines en kunnen het risico op (darm)kanker en hart- en vaatziekten helpen verminderen. Alle reden dus, om deze vrolijke smaakmakers op je menu te zetten. Inspiratie nodig? Hieronder vind je drie steengoede gerechten voor een zomerlang genieten!
Uit Served 2 2025.